premolar

Brug- en kroonwerk

Kronen met of zonder brugwerk zijn een duurzame en hoog kwalitatieve oplossing wanneer je nieuwe tanden wilt.
Een kroon is een kunsttand of kunstkies die over de eigen tand of kies wordt geplaatst. Een kroon wordt gemaakt uit een hoogwaardig tandheelkundig zirkonium dat zeer sterk is en daarbij ook niet verkleurt. Die combinatie zorgt ervoor dat een kroon een erg duurzame en fraaie oplossing is.

Afhankelijk van de wensen en noden van de patiënt zijn er ook verschillende soorten zirkoniummaterialen. Doordat een kroon op maat gemaakt wordt ziet het er natuurlijk uit en past het mooi bij de rest van het gebit

Kroon over tand

Is een tand zo aangetast dat een gewone vulling niet meer voldoet? Dan kunnen we een kroon over de tand plaatsen. De oorspronkelijke vorm en functie van een tand wordt zo hersteld.

Eventueel: stift als houvast

Het kan dat we vooraf de tand moeten ontzenuwen en een stift plaatsen. Dat is een staafje dat we in je bestaande tand zetten en waarop we de kroon plaatsen. Een soort houvast, dus.

Eén of meer tanden: brug

Ontbreken een of meer tanden? Dan kan een brug ze vervangen. We zetten de brug vast op twee of meer pijlertanden aan beide zijden van de open ruimte. De pijlertanden dragen de brug.
Een kroon op een eigen tand

Op de plaats van de ontbrekende tand kan dan een kroon worden gemaakt die steunt op de buurtanden. Dat noemen we een brug.

Een brug

Niet tevreden over kleur of vorm van tand?

Ben je niet tevreden over de kleur of de vorm van een bestaande tand? Dan kunnen we een kroon, facet of brug maken en plaatsen, zodat je tand er beter uitziet. Bespreek het met ons.

Voor de meeste van deze behandelingen is terugbetaling via het ziekenfonds mogelijk . De tussenkomst verschilt per ziekenfonds en dekt meestal een gedeelte van de behandeling. Dit hoeft echter geen drempel te zijn. Met een aanvullende tandverzekering kan je een zeer groot bedrag besparen op de behandeling.

De meeste ziekenfondsen hebben hun eigen tandverzekering. Hier kan je er informatie over vinden:

OZ Dentalia Plus
Bond Moyson Dentaplan
CM Tandverzorging
LM Denta Plus 

Scroll naar boven