cracked teeth

Tandvullingen

Tandvullingen zijn nodig wanneer er cariës of tandbederf ontstaat maar kunnen ook beschadigingen of onregelmatigheden herstellen of camoufleren. 
Tandcariës

Een vulling is af en toe noodzakelijk. Het voornaamste is dat deze functioneel is, maar een vulling vervult ook een esthetische rol. In onze praktijk worden daarom alleen witte vullingen van hoogwaardig kwalitatief materiaal geplaatst.

Wanneer je een klein gaatje hebt, besef je dit meestal zelf niet meteen omdat het nog geen pijn doet. Het is echter beter om het probleem aan te pakken zolang het nog klein is in plaats van te wachten tot het een urgentie wordt.

Vullingen functioneren vele jaren lang heel goed. Ze worden dagdagelijks gebruikt en er komen grote kauwkrachten op. Daardoor kunnen op termijn microfracturen in de vullingen ontstaan waarlangs bacteriën de tand weer kunnen besmetten. Ook met vullingen zijn een nauwgezette mondhygiëne en regelmatige controles dus erg belangrijk.

Daarnaast kan een vulling ook dienen om beschadigingen van het tandglazuur te herstellen of onregelmatigheden te camoufleren. Heb je bijvoorbeeld een gele of donkere tand, dan kan dit met een laagje wit vulmateriaal  worden weggewerkt. Meer hierover leest je onder esthetische tandheelkunde.

Scroll naar boven