Nieuwe reinigingstechnologie voor tandimplantaten

Nobel Biocare heeft het GalvoSurge® Dental Implant Cleaning System gelanceerd, een nieuwe technologie die de biofilm volledig verwijdert van door bacteriën geïnfecteerde titanium implantaten.
  • Het nieuwe GalvoSurge®-reinigingssysteem voor implantaten verwijdert de biofilm volledig van door bacteriën geïnfecteerde implantaten.
  • Het werkt op elk titanium-implantaatoppervlak, ongeacht het merk* en wordt exclusief gedistribueerd door Nobel Biocare.

Peri-implantitis is één van de grootste onopgeloste problemen in de tandheelkundige implantologie, en de prevalentie ervan zal naar verwachting in de loop van de tijd toenemen naarmate er ook meer implantaatbehandelingen plaatsvinden. Het reinigen van implantaten is een moeilijke maar essentiële stap bij de behandeling van peri-implantitis, en het onlangs gelanceerde GalvoSurge Dental Implant Cleaning System biedt een nieuwe oplossing die compatibel is met de meeste implantaten op de markt.

De elektrolytische GalvoSurge-procedure creëert waterstofbellen op het implantaatoppervlak, waardoor de biofilm wordt verwijderd, het implantaat volledig zuiver wordt en optimale omstandigheden worden gecreëerd voor ondersteuning van botregeneratie.

Een gebruiksvriendelijk systeem, het proces duurt twee minuten per implantaat en reinigt moeilijk bereikbare plaatsen, inclusief schroefdraad, ondersnijdingen en microstructuren. Terwijl alternatieve reinigingsmethoden zoals mechanisch of instrumentaal debridement het implantaatoppervlak kunnen beschadigen terwijl er nog steeds bacteriën achterblijven, tilt het GalvoSurgesysteem de biofilmmatrix van het oppervlak met waterstofbellen. Dit wordt bereikt door een elektrolytoplossing rond het implantaat te sproeien en een extra lage spanning te activeren waardoor een elektrolyse ontstaat. Deze reinigingsmethode is niet schadelijk voor gezond zacht en hard weefsel.

Het eerste gerandomiseerd gecontroleerd klinisch onderzoek liet uitstekende resultaten zien.2 Alle behandelde implantatiesites waren onstekingsvrij en voor alle implantaten werd een volledige of significante botintegratie bereikt, afhankelijk van het initiële botdefect. Door reiniging met GalvoSurge onstond een implantaatoppervlak waar volledig hernieuwde osseointegratie mogelijk is.

In een in-vitro onderzoek is aangetoond dat orale biofilms met het reinigingssysteem voor tandheelkundige implantaten van GalvoSurge substantieel beter werden verwijderd dan met de huidige gouden standaard voor het reinigen van tandheelkundige implantaten. Dit reinigingssysteem voor tandheelkundige implantaten is uitgevonden en vervaardigd door het Zwitserse bedrijf GalvoSurge Dental AG en wordt exclusief gedistribueerd door Nobel Biocare.

Mede-uitvinder en mede-oprichter van GalvoSurge Dental AG, Dr. Urs Brodbeck, zei: Als implantaatspecialist heb ik uit de eerste hand de noodzaak gezien om opnieuw na te denken over de manieren waarop implantaatoppervlakken kunnen worden gereinigd. Met meerdere jaren onderzoek en ontwikkeling hebben we een reinigingssysteem gecreëerd waarvan is bewezen dat het de biofilm volledig verwijdert met een werkingsmechanisme dat beter presteert dan conventionele methoden.

“We zijn verheugd om samen te werken met Nobel Biocare om het GalvoSurge-reinigingssysteem beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk praktijken.” GalvoSurge is CE-gemarkeerd en beschikbaar in Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en Hong Kong.

Meer informatie over GalvoSurge is beschikbaar op Nobelbiocare

* Een niet-limitatieve lijst van implantaten die kunnen worden gereinigd met het GalvoSurge® Dental Implant Cleaning System GS100, beschikbaar op NobelBiocare

Bron: VVT Magazine November 2021

Scroll naar boven